سنت تشریفاتی کشک

سنت تشریفاتی کشک

نام عنصر سنت تشریفاتی کشک
کشور ترکیه
سال ثبت ۲۰۱۱
توضیحات مختصر کشک یک غذای سنتی تشریفاتی ترکیه است که برای مراسم عروسی، ختنه و تعطیلات مذهبی تهیه می‌شود. زنان و مردان با هم همکاری می کنند تا گندم و گوشتی به نام کشک را در دیگ‌های بزرگ بپزند، سپس آن را برای مهمانان سرو کنند. گندم را با دعا در روز قبل شستشو داده، و سپس آن را به یک هاون سنگی بزرگ منتقل می‌کنند تا موسیقی با همراهی طبل داول و نی زورنا ‌آن را بکوبند. در هاون توسط دو تا چهار نفر با استفاده از ملاقه‌ها در یک ریتم ثابت هم زده می‌شود. پخت و پز معمولاً در فضای باز انجام می‌شود: گندم پوست شده، تکه‌های گوشت روی استخوان، پیاز، ادویه، آب و روغن به دیگ اضافه می‌شود و تمام شب پخته می‌شود. در اواخر ظهر، قوی ترین جوانان روستا فراخوانده می‌شوند تا کِشک را با پتک های چوبی بزنند‌، در حالی که جمعیت تشویق می‌کنند و نوازندگان زورنا با اجرای قطعات موسیقی‌، غلیظ شدن خورش را با ملودی خاصی اعلام می‌کنند. ضرب‌المثل‌های مرتبط با این غذا، که در هنگام انتخاب گندم، برکت، دعا و حمل گندم، و همچنین تهیه و پخت آن استفاده می شود، عبارت‌های رایجی در زندگی روزمره شده است. بعلاوه، این سنت شامل سرگرمی‌ها، نمایش‌ها و اجرای موسیقی است. از شهرها و روستاهای همسایه دعوت می‌شود تا به طور دسته جمعی در محل برگزاری مراسم جشن بگیرند. سنت طبخ ای غذا، توسط استاد سرآشپز به کارآموزان منتقل می‌شود.
حوزه‌های میراث فرهنگی ناملموس کنش‌های اجتماعی، آیین‌ها و رویداد‌های جشنی/ دانش‌ها و کنش‌هایی که به طبیعت و جهان معطوف‌اند
تهدید‌ها ____________
SDGs پایان دادن به گرسنگی، دستیابی به امنیت غذایی و بهبود تغذیه و ترویج کشاورزی پایدار(۲)/  تضمین کیفیت آموزش فراگیر و عادلانه و ایجاد فرصت های یادگیری مادام العمر برای همه (۴)/ دستیابی به تساوی جنسیتی و توانمند سازی تمام زنان و دختران(۵)/  ترویج جوامع صلح طلب و فراگیر برای توسعه پایدار(۱۶)
لینک دسترسی https://ich.unesco.org/en/RL/ceremonial-keskek-tradition-00388
تصویر عنصر