
پیام سران یونسکو، ILO، یونیسف، UNDP، و مرکز آموزش بینالمللی به مناسبت روز جهانی معلم – ۵ اکتبر ۲۰۱۵
پیام سران یونسکو، ILO، یونیسف، UNDP، و مرکز آموزش بینالمللی به مناسبت روز جهانی معلم – ۵ اکتبر ۲۰۱۵
هر سال در روز جهانی معلم، مااز مربیان و نقش محوری آنان در ارائه آموزش با کیفیت به کودکان در همه جای جهان تجلیل میکنیم. امروزه، همزمانی که جامعه جهانی بر سر اهداف جدید توسعه پایدار طبق دستور کار ۲۰۳۰ به توافق رسیدهاند، نقش معلمان در مُنتهای اهمیت خود قرار گرفته است.
هدف جدید جهانی برای آموزش، SDG4، که قلب آموزشی دستور کار ۲۰۳۰ است، خواستار «آموزش باکیفیت، فراگیر، عادلانه و ایجاد فرصتهای یادگیری مادامالعمر برای همه» است. رسیدن به این هدف متقدم بر رسیدن به همهی اهداف دیگر برای توسعه جهان است، برای جوامع قویتری که بر شهروندان تحصیلکرده و نیروی کار آموزش دیدهشان متکی شوند. اما تنها زمانی میتوانیم به محتوای این دستور کار برسیم، که در استخدام، حمایت و توانمندسازی معلمان سرمایه گذاری کنیم.
معلمان با کیفیت به طور فزایندهای به عنوان مهمترین عامل در یادگیری کودکان به رسمیت شناخته شدهاند- و همچنین، در بهبود سطح تعلیم و تربیت، افزایش توانایی جوانان برای شرکت در جامعه و اقتصاد دانش امروز، افزایش بهرهوری و رفاه. به خصوص در جوامع فقیر و کشورهای متاثر از جنگ، آموزش با کیفیت به معنای واقعی کلمه میتواند زندگی یک کودک را تغییر بدهد – و به کودکان کمک کند که بر چالشهای عظیم فایق آیند و برای زندگی بهتر و آینده روشنتر آنها را آماده میکند و آمادهسازی آنها برای زندگی بهتر و آیندهای روشن تر.
اما امروزه دراقصی نقاط جهان، معلمان کم ارزش و کم توان تلقی میشوند. کمبود معلمان باکیفیت، توزیع نابرابر معلمان آموزش دیده، و استانداردهای ملی ناکافی و یا غیر موجود برای تدریس حرفهای وجود دارد. اینها همگی عوامل کلیدی هستند که به شکاف گستردهای بین دسترسی و یادگیری منجر شد. فقیرترین مناطق و مدارس و تحصیلات پایه (ابتدایی) – کسانی که بیشترین نیاز را دارند – اغلب بیشتر متاثر هستند. این یک شکاف عمیقا نگران کننده است، مطالعات متوالی نشان میدهد که رسیدگی به کودکان در سالهای ابتدایی تحصیل برای پیشرفتشان حیاتی است.
موسسه مطالعات آماری یونسکو تخمین زده است که برای رسیدن به آموزشی مقدماتی در سطح جهان تا ۲۰۲۰، کشورها نیاز به ۱۰.۹ میلیون نفر معلم ابتدایی خواهند داشت.
این یک بحران جهانی در حوزه آموزش خواهد بود، مگر آنکه اقدامی صورت گیرد. با توجه به عمق بحران، در مجمع جهانی آموزش و پرورش که در ۲۰۱۵ در اینچئون کره جنوبی برگزار شد، سران متعهد شدند که «اطمینان یابند که معلمان و مربیان توانمند هستند، نیروی تازه هستند، به خوبی آموزش دیدهاند، واجد شرایط حرفهای هستند، و با ساز و کاری که به طور موثر اداره میشود و کارا و موثر است، انگیزش، کیفیتمند و حمایت میشوند.»
اجلاس سران ۲۰۱۵ اسلو «آموزش برای پیشرفت» که در نروژ برگزار شد، بیشتر بر ضرورت توانمندسازی معلمان و سرمایهگذاری روی آموزش آنها تاکید داشت.
اکنون، با تعهد به دستور کار آموزش سال ۲۰۳۰، کشورهای عضو سازمان ملل متحد بر سر افزایش فوری تعداد نیروی با کیفیت معلمان، از طریق همکاری بینالمللی برای دورههای آموزشی در کشورهای درحال توسعه و علیالخصوص کشورهای کمتر توسعه یافته و جزایر کوچک در حال توسعه، توافق کردند.
این گام مهمی است – و اکنون ما باید بر سر این تعهدات پایبند بمانیم. برای روبرو شدن با مقصود جدید آموزش و همهی اهدافش تا ۲۰۳۰، باید بر اقداماتی تامینکننده معلمان باکیفیت، با انگیزه، حمایت شده و استقرار یافته را به تعداد کافی در هر مدرسه، هر جامعه و هر کودک تامین میکنند، تاکید کنیم.
دولتها باید تلاش دوبرابری برای تعامل بیشتری با معلمان و سازمانها انجام دهند، سیاست و راهکاری واقعی برای فراهم آوردن انگیزهای مناسب که در بردارنده پاداش و مسیر شغلی روشن برای تدریس در مدارس واقع در محیطهای چالش برانگیز و حفظ آنها در حرفهشان اتخاذ کنند.
معلمان باید از طریق ارائه شرایط کاری مناسب، محیط امن و سالم کار، اعتماد، استقلال حرفهای و آزادی علمی توانمند شوند.
توصیه ILO / یونسکو در مورد وضعیت معلمان (۱۹۶۶)، توصیه یونسکو در مورد وضعیت آموزش عالی آموزش پرسنل (۱۹۹۷) و سیاست دستورالعمل سازمان بینالمللی کار در توسعه کار مناسب برای اوایل دوران کودکی آموزش و پرورش پرسنل (۲۰۱۴)، استانداردهای بینالمللی و معیارهای حرفهی تدریس هستند.
در اولین روز جهانی معلم از دستور کار آموزش جدید از توسعه جهانی، ما از جامعه بینالمللی درخواست تجدید نظر بینالمللی در ارزش، پشتیبانی، و توانمندسازی معلمان جهان را داریم. این آنها هستند که نسل جدیدی از کودکان را آموزش خواهند داد که در آینده ادامه خواهند داد و تمام اهداف ما برای ساختن جهانی بهتر، محقق خواهند کرد.
برای دیدن دستورکار اینجا را کلیک نمایید.
برای تماشای کلیپ تصویری اینجا را کلیک نمایید.