مرکز میراث ناملموس تهران سومین نشست تخصصی خود را برگزار خواهد کرد

مرکز مطالعات منطقه‌ای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در منطقه‌ی آسیای غربی و مرکزی، تحت نظارت یونسکو (مرکز میراث ناملموس تهران)

در کنار دیگر رسالت‌هایی که بر عهده دارد، تلاش می‌کند تا به طرق مختلف، کنوانسیون پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس یونسکو (کنوانسیون ۲۰۰۳) را در منطقه‌ی آسیای غربی و مرکزی ترویج کند. بر این اساس، مرکز میراث ناملموس تهران مطابق با برنامه‌ی کاری سال ۲۰۱۶، سومین نشست تخصصی بین‌المللی خود را با موضوع پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس برای پایدارسازی محیط‌زیست گنجانده است. این نشست جستاری است پیرامون اندیشه‌های عملی در بهره‌گیری از میراث فرهنگی برای پایدارسازی محیط‌زیست. در این نشستِ دوروزه، متخصصان این حوزه به ارائه‌ی مقاله و بحث‌های تخصصی خواهند پرداخت. شرکت در جلسات تخصصی برای همه‌ی علاقه‌مندان، اعم از سازمان‌های دولتی، کارشناسان سازمان‌های مردم‌نهاد، حاملان و مجریان انفرادی که درواقع مخاطبان اصلی و گروه‌های هدف برای این قبیل نشست‌ها هستند آزاد است.

موضوعات اصلی این نشست شامل

·         موضوعات نظری و روش‌شناختی مرتبط با موضوع نشست

·         پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس برای پایدارسازی محیط‌زیست

·         و تجربیات مشترک در این موضوع است.

 و موضوع مقالات نشست شامل موارد زیر می‌شود:

–         نقش میراث فرهنگی ناملموس در تثبیت نظارت پایدار بر محیط‌زیست

–         اهمیت محیط‌زیست و منابع آن در اجرایی کردن و تحقق عناصر میراث فرهنگی ناملموس

–         تعار‌ض‌های بالقوه بین تحقق و اجرایی کردن عناصر میراث ناملموس و حفاظت از محیط‌زیست

–         رویکردهای مذهبی و فلسفی به مسئله

–         حقوق مرتبط اجتماعات محلی، بومی و طایفه‌ای

–         مطالعات موردی با موضوعاتی از قبیل عناصر میراث ناملموس مرتبط با محیط‌زیست، تجربیات مثبت و منفی در پاسداری، اشکال گوناگون مشارکت اجتماعات در پاسداری، درگیر شدنِ جوامع محلی در مدیریت محیط‌زیست به‌واسطه‌ی میراث فرهنگی ناملموس و …

در برگزاری این نشست، دانشگاه شهید بهشتی تهران و کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی سازمان یونسکو، مستقر در دانشگاه شهید بهشتی، مرکز میراث ناملموس تهران را یاری می‌کنند. کرسی حقوق بشر مستقر در دانشگاه شهید بهشتی، پژوهش‌هایی کاربردی و نظری با موضوعات حقوق بشر، صلح، دموکراسی، فلسفه، دین و اخلاقیات زیستی انجام می‌دهد. علاوه براین موضوعات، این کرسی مبتنی بر فرهنگ ملی و مذهبی ایرانیان، در برگزاری دوره‌های آموزشی برای حقوق بشر و حقوق شهروندی اهتمام ویژه دارد.

اهداف اصلی برگزاری این نشست بالا بردن آگاهی‌ اجتماعات محلی و سازمان‌های دولتی و غیردولتی در منطقه‌ی آسیای غربی و مرکزی در مورد موضوعات مرتبط با پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس برای محیط‌زیستی پایدارتر و همچنین سهیم شدن در تجربیات مشترک و شناسایی اقدامات پاسدارانه‌ی موفق، میراث ناملموس و شیوه‌های سنتی مشترک و دانش مرتبط با محیط‌زیست منطقه است. علاوه بر اهداف کلی فوق‌الذکر، برگزارکنندگان انتظار دارند که پس از برگزاری این نشست تخصصی بین‌المللی، مجموعه‌ی مقالات نشست را منتشر کنند؛ برای توسعه‌ی پایگاه داده‌ای میراث ناملموس و شیوه‌های سنتی مرتبط با محیط‌زیست منطقه‌ی آسیای غربی و مرکزی بسترسازی کنند؛ ارتباطات و شبکه‌سازی در سطح منطقه را با رویکردِ پاسداری از میراث ناملموس و دانش مرتبط با محیط‌زیست و آثار پاسداری از آن گسترش دهند؛ و …

سومین نشست تخصصی بین‌المللی مرکز میراث ناملموس تهران که به زبان انگلیسی برگزار می‌شود، به مدت دو روز و به میزبانی دانشگاه شهید بهشتی تهران،در روزهای سوم و چهارم اردیبهشت ۱۳۹۶ برگزار خواهد شد. در حاشیه‌ی این نشست تخصصی، برگزارکنندگان اجراهای فرهنگی و نمایشگاه عکس و ویدئو نیز در نظر گرفته‌اند.