مرکز میراث ناملموس تهران، پژوهشکدهی مردمشناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، دفتر ثبت آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعیِ معاونت میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، و دایرهالمعارف پزشکی اسلام و ایران همایش بینالمللی میراث فرهنگی ناملموس و طب سنتی را در تاریخ ۱۷ تا ۱۹ اسفندماه ۱۳۹۹ به صورت برخط (وبینار) برگزار مینمایند. این همایش دو برنامهی جانبی نیز دارد:
شرکت در همایش برای عموم آزاد است.
در این همایش منظور از طب سنتی و میراث فرهنگی ناملموس به ترتیب تعریف سازمان بهداشت جهانی از طب سنتی و تعریف کنوانسیون پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس از میراث فرهنگی ناملموس است.
چگونگی شرکت در همایش:
۱- ارائه مقاله و سخنرانی:
۲- شرکت در مسابقهی عکس:
۳- شرکت در کارگاه آموزشی تدوین پروندههای ثبت ملی میراث فرهنگی ناملموس در حوزه طب سنتی:
طب سنتی:
طب سنتی که از سابقهای طولانی برخوردار است، به مجموعهی از دانش، مهارت، و شیوههای مرسومی اطلاق میشود که بر اساس دیدگاهها (نظریات)، باورها، و تجربیات خاص فرهنگهای مختلف، چه قابلتوضیح باشد و چه نباشد، به منظور حفظ سلامت، پیشگیری، تشخیص، بهبود یا درمان بیماریهای جسمانی و روانی مورد استفاده قرار میگیرد.
در چهارچوب اهدافی که این کنوانسیون دنبال میکند،
۱- «میراث فرهنگی ناملموس» بهمعنای کنشها، بازنماییها، بیانها، دانش، مهارتها – همچنین ابزار، اشیاء، مصنوعات، و فضاهای فرهنگی مرتبط با آنها – است که جوامع، گروهها، و، در مواردی، افراد آنها را بخشی از میراث فرهنگی خود میدانند. این میراث فرهنگی ناملموس، که از نسلی به نسل دیگر منتقل میگردد، بهطور پیوسته توسط این جوامع و گروهها در پاسخ به محیط، در تعاملی که با طبیعت دارند، و در واکنش به پیشینهشان، بازآفریده میشود و بدینسان احترام به تنوع فرهنگی و خلاقیت انسانی را ترویج میدهد. در چهارچوب اهداف کنوانسیون حاضر، توجّه صرفاً به آن میراث فرهنگی ناملموسی معطوف خواهد بود که با ابزارهای قانونی بینالمللی موجود در زمینهٔ حقوق بشر، با الزامات مبحث احترام متقابل میان اجتماعات، گروهها، و افراد، و با توسعهی پایدار سازگار باشد.
۲- «میراث فرهنگی ناملموس»، بهنحوی که در بند ۱ بالا تعریف گردید، از جمله در دامنههای زیر متجلّی میگردد:
(الف) سنّتها و بیانهای شفاهی، مشتمل بر زبان به عنوان محملی برای میراث فرهنگی ناملموس؛
(ب) هنرهای اجرایی؛
(ج) کنشهای اجتماعی، آیینها، و رویدادهای جشنی؛
(د) دانش و کنشهایی که به طبیعت و جهان معطوفاند؛
(ه) صنعتگری سنتی.
پزشکی سنتی و عامیانه مردم ایران با نگاه مردم شناختی
حجم فایل : ۴۴۸ کیلوبایت
نوع فایل : MS Word
برای ارتباط با دبیرخانه از طریق واتساپ با شماره ۰۹۰۳۵۶۰۹۳۲۲، آقای توکلی تماس حاصل نمایید.