
اوشی پالاو(Oshi Palav)
نام عنصر | اوشی پالاو (Oshi Palav) |
کشور | تاجیکستان |
سال ثبت | ۲۰۱۶ |
توضیحات مختصر |
اوشی پالاو، غذای محلی تاجیکستان است که بخشی از میراث فرهنگی آنان محسوب میشود. اوشی پالاو، یا “پادشاه غذاها”، دستور غذایی بر پایه ی سبزیجات، برنج، گوشت و ادویههای مختلف است؛ با همین پایهی غذایی، بالغ بر ۲۰۰ نوع مختلف اوشی پالاو طبخ میشود. اوشی پالاو به عنوان روشی فراگیر در نظر گرفته شده و هدف آن گرداوری مردم با پیشینههای متفاوت، در مراسمها و جشنها و…، در کنار هم است. اهمیت این غذا در جملاتی مانند “اگر اوش کسی را خوردی، تا ۴۰ سال باید به او احترام بگذاری” نمایان میشود. زنان و مردان، هم زمان با موسیقی و آواز، به طبخ غذا در خانه یا چای خانه میپردازند.دانش و مهار تهای پخت این غذا، علاوه بر مدارس آشپزی که استاد به شاگرد درس میدهد، به صورت نسل به نسل نیز در بین خانوادهها منتقل میشود. هنگامی که یک کارآموز، به پخت اوشی پلاو تسلط پیدا میکند، مراسم شامی را برای مربی و میهمانان برگزار میکند؛ که در آن، مربی کلاه و لباسی سنتی و شاگرد، کفگیری،به نماد استقلال شاگرد، دریافت میکنند. |
حوزههای میراث ناملموس | سنتها و بیانهای شفاهی هنرهای اجرایی کنشهای اجتماعی، آیینها و رویدادهای جشنی صنعتگری سنتی |
تهدیدها | ___________________ |
SDGs | پایان دادن به گرسنگی، دستیابی به امنیت غذایی و بهبود تغذیه و ترویج کشاورزی پایدار(۲) تضمین کیفیت آموزش فراگیر و عادلانه و ایجاد فرصت های یادگیری مادام العمر برای همه(۴) دستیابی به تساوی جنسیتی و توانمند سازی تمام زنان و دختران(۵) ترویج جوامع صلح طلب و فراگیر برای توسعه پایدار(۱۶) |
لینک دسترسی | لینک به ICH |