
سنت تشریفاتی کشک
نام عنصر | سنت تشریفاتی کشک |
کشور | ترکیه |
سال ثبت | ۲۰۱۱ |
توضیحات مختصر | کشک یک غذای سنتی تشریفاتی ترکیه است که برای مراسم عروسی، ختنه و تعطیلات مذهبی تهیه میشود. زنان و مردان با هم همکاری می کنند تا گندم و گوشتی به نام کشک را در دیگهای بزرگ بپزند، سپس آن را برای مهمانان سرو کنند. گندم را با دعا در روز قبل شستشو داده، و سپس آن را به یک هاون سنگی بزرگ منتقل میکنند تا موسیقی با همراهی طبل داول و نی زورنا آن را بکوبند. در هاون توسط دو تا چهار نفر با استفاده از ملاقهها در یک ریتم ثابت هم زده میشود. پخت و پز معمولاً در فضای باز انجام میشود: گندم پوست شده، تکههای گوشت روی استخوان، پیاز، ادویه، آب و روغن به دیگ اضافه میشود و تمام شب پخته میشود. در اواخر ظهر، قوی ترین جوانان روستا فراخوانده میشوند تا کِشک را با پتک های چوبی بزنند، در حالی که جمعیت تشویق میکنند و نوازندگان زورنا با اجرای قطعات موسیقی، غلیظ شدن خورش را با ملودی خاصی اعلام میکنند. ضربالمثلهای مرتبط با این غذا، که در هنگام انتخاب گندم، برکت، دعا و حمل گندم، و همچنین تهیه و پخت آن استفاده می شود، عبارتهای رایجی در زندگی روزمره شده است. بعلاوه، این سنت شامل سرگرمیها، نمایشها و اجرای موسیقی است. از شهرها و روستاهای همسایه دعوت میشود تا به طور دسته جمعی در محل برگزاری مراسم جشن بگیرند. سنت طبخ ای غذا، توسط استاد سرآشپز به کارآموزان منتقل میشود. |
حوزههای میراث فرهنگی ناملموس | کنشهای اجتماعی، آیینها و رویدادهای جشنی/ دانشها و کنشهایی که به طبیعت و جهان معطوفاند |
تهدیدها | ____________ |
SDGs | پایان دادن به گرسنگی، دستیابی به امنیت غذایی و بهبود تغذیه و ترویج کشاورزی پایدار(۲)/ تضمین کیفیت آموزش فراگیر و عادلانه و ایجاد فرصت های یادگیری مادام العمر برای همه (۴)/ دستیابی به تساوی جنسیتی و توانمند سازی تمام زنان و دختران(۵)/ ترویج جوامع صلح طلب و فراگیر برای توسعه پایدار(۱۶) |
لینک دسترسی | لینک به ICH |
تصویر عنصر |