فرهنگ و سنت قهوه ترک

فرهنگ و سنت قهوه ترک

نام عنصر فرهنگ و سنت قهوه ترک
کشور ترکیه
سال ثبت ۲۰۱۳
توضیحات مختصر قهوه ترکی ترکیبی از روش‌های تهیه و دم آوری خاص با یک فرهنگ سنتی غنی است. دانه‌های قهوه تازه بو داده شده به صورت پودر خرد می‌شوند. سپس قهوه آسیاب شده، آب سرد و شکر به دیگ قهوه افزوده می‌شود و به آرامی روی اجاق گاز دم می‌شود تا کف دلخواه تولید شود. این نوشیدنی در فنجان‌های کوچک، همراه با یک لیوان آب سرو می‌شود و عمدتا در قهوه‌خانه‌هایی که مردم برای گفتگو، شنیدن اخبار و کتابخوانی با یکدیگر دیدار میکنند، سرو می‌شود. این سنت نمادی از مهمان نوازی، دوستی و سرگرمی است که در همه اقشار جامعه نفوذ کرده. دعوت به قهوه در میان دوستان، فرصتی برای گفتگوی صمیمی و به اشتراک گذاشتن نگرانی‌های روزمره را فراهم می‌کند. قهوه ترک همچنین در مناسبت‌های اجتماعی مانند مراسم نامزدی و تعطیلات نقش مهمی دارد. دانش و آئین‌های آن توسط اعضای خانواده و از طریق مشاهده و مشارکت به طور غیررسمی منتقل می‌شود. تفاله باقی مانده در فنجان اغلب برای گفتن بخت فرد استفاده می‌شود. قهوه ترک به عنوان بخشی از میراث فرهنگی ترکیه در نظر گرفته می‌شود. این قهوه در ادبیات و آوازها جشن حضوری پر‌رنگ دارد و بخشی ضروری از مناسبت های تشریفاتی ترکیه است.
حوزه‌های میراث فرهنگی ناملموس کنش‌های اجتماعی، آیین‌ها و رویداد‌های جشنی/ صنعت‌گری سنتی/ سنت‌های شفاهی
تهدید‌ها ______________
SDGs پایان دادن به گرسنگی، دستیابی به امنیت غذایی و بهبود تغذیه و ترویج کشاورزی پایدار(۲)/  ترویج رشد فراگیر و پایدار اقتصادی(۸)/  ترویج جوامع صلح طلب و فراگیر برای توسعه پایدار(۱۶)
لینک دسترسی https://ich.unesco.org/en/RL/turkish-coffee-culture-and-tradition-00645
تصویر عنصر