سخنرانی رییس مرکز میراث ناملموس تهران در کنفرانس بین المللی دانشگاه دولتی بخارا

سخنرانی رییس مرکز میراث ناملموس تهران در کنفرانس بین المللی دانشگاه دولتی بخارا

آتوسا مومنی، رییس مرکز مطالعات منطقه‌ای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در آسیای غربی و مرکزی تحت نظارت یونسکو (مرکز میراث ناملموس تهران) با ارائه مقاله و سخنرانی به صورت برخط با عنوان اهمیت پیوند میراث ملموس و ناملموس در فرآیند حفاظت و پایداری از الگوهای استقراری  و اقتصاد معیشتی جوامع فرهنگی (با مروری بر موزه میراث روستایی گیلان) در کنفرانس بین المللی «هماهنگی میان میراث فرهنگی ملموس و ناملموس» که به مناسبت بیستمین سالگرد کنوانسیون ۲۰۰۳ و پنجاهمین سالگرد کنوانسیون ۱۹۷۲ در دانشگاه بخارا برگزار گردید، شرکت نمود.

ایشان در این کنفرانس به­ ضرورت پیوند میراث ملموس و ناملموس سرزمینی در دنیای امروز، موضوعِ حفاظت، مدیریت و برپاداری و انتقال بین نسلی میراث ناملموس مرتبط با میراث ملموس معماری اشاره نمود واضافه کرد اجرای موزه میراث روستایی گیلان تجربه ای موفق از جمهوری اسلامی ایران است که می توان در راستای پایدارسازی الگوهای  معیشتی موفق سرزمینی در مسیر رسیدن به توسعه پایدار مورد توجه و بهره برداری برای دیگر کشورهای منطقه قرار گیرد.

این کنفرانس بین المللی ۱۸ شهریورماه ۱۴۰۲ (۹ سپتامبر ۲۰۲۳) در شهر بخارا، کشور ازبکستان برگزار شد و دکتر آتوسا مومنی، به عنوان متخصص حوزه میراث فرهنگی ناملموس و رئیس مرکز میراث ناملموس تهران در این کنفرانس شرکت کرد.